Nagyvilág

“Több százszor erőszakolt meg az apám”

Szexuálisan bántalmazott nők és férfiak mesélik el számokban a történetüket. Többeket már 5 évesen zaklattak.

Borzalmas számok

  • Korom, amikor már tudtam, valami nem stimmel (vérfertőzés): 5
  • Az ő kora: 26
  • Korom, amikor először elmondtam valakinek: 35
  • Évek száma, amíg egyedül voltam a félelmemmel és a haragommal: 30
  • Emberek száma, akiknek elmondtam, mióta elkezdtem beszélni: sok
  • Család, akiknek elmondtam: 0

Kibeszélik magukból

Ilyen üzeneteket tesznek ki megerőszakolt nők egy táblán a Tumblr-re a Surviving in Numbers oldalán, amely azért alapult, hogy a bántalmazott nők számokban mondhassák el a velük történteket, hogy ezzel levegyék a stigmát és a szégyent.


Forrás: survivinginnumbers.tumblr.com

A készítőnek azóta többen köszönetet mondtak, amiért ily módon megoszthatták másokkal, amit eddig senkinek nem mondtak el, vagy csak néhány embernek. Az ötlet egy diáké volt, akit szintén bántalmaztak.

Brutális történetek

A táblákon számtalan szörnyűség elevenedik meg néhány számon keresztül. Volt, akit az apja erőszakolt meg sok százszor, és a szociális munkások nem segítettek, míg egy lány arról vall, hogy saját bátyja zaklatta, és csak hat embernek merte elmondani ezidáig a történetet.

Egy másik posztolót ugyancsak 5 évesen erőszakoltak meg először, ezekről az alkalmakról fénykép is készült. Az illető 12 pszichiáteren van túl, 2 féle étkezési zavaron, és néhány sebhelyen. De, mint írja, túlélő volt és túlélő lesz mindig is.

Indiában szatirikus videót készítettek a nemi erőszakról

A kisfilmben híres bollywoodi színésznők érvelnek amellett: miért a nő hibája, ha megerőszakolják. A készítők például arra a visszatérő internetes kommentre is reagáltak, amely szerint ne csodálkozzon egy nő, ha megerőszakolják, miközben rövid szoknyát hord az utcán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik