Nagyvilág

Ön fizetne azért, hogy rács mögé kerüljön?

cella (cella)
cella (cella)

Több olyan hotel is létezik, ami egykor működő börtön volt. Némelyiket teljesen átalakították, de van olyan is, amelynek épp a börtönatmoszféra a vonzereje.

Az egyik ilyen szálloda a bostoni Liberty Hotel, ahol az ügyfelek 400 dollárt fizetnek éjszakánként azért, hogy koktélokat szürcsölgessenek olyan szobákban, melyek korábban cellák voltak. A hotelben meghagyták a rácsokat, az ebédlő pedig tényleg olyan, akár egy méretesebb cella.

Kiűzték a gonosz szellemeket

A tulajdonos elmondta, a helyiek arra panaszkodtak, hogy elég félelmetes egy olyan helyből hotelt csinálni, ami korábban erőszakos bűnözők “otthona” volt, ezért gondolt egyet és hívott egy tibeti szerzetest, aki vállalta, hogy kiűzi a rossz szellemeket. Ehhez tüzet is használt, a történet vége pedig az lett, hogy a szomszéd rájuk hívta a tűzoltókat.

Forrás: libertyhotel.com

Szó szerint a rácsok mögött alszanak

A Liberty Hotel egy luxushotel, nála sokkal egyszerűbb a ljubljanai Hostel Celica, amely 20 vendéget tud fogadni, akik mind szó szerint rácsok mögött töltik az éjszakát. A cellákat művészek pofozták ki, akik nem sokat változtattak: alap dolgokkal szerelték fel őket – van például kényelmes matrac – de tulajdonképpen tényleg olyan, mintha egy börtönben lennénk.

Forrás: hostelcelica.com

 

 

Ha kíváncsi a többi cellaszállóra is erre menjen tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik