Nagyvilág

10 tonna hasist akartak Európába hozni

hasis (hasis)
hasis (hasis)

Vizen szállították a hatalmas mennyiségű kábítószert, de lebuktak.

Hasis

A kender gyantájából préselt kábítószer, főleg cigibe, pipába keverve szívják, de előfordul, hogy párologtatják.

A spanyol hatóságok több mint 10 tonna hasisra bukkantak egy marokkói zászló alatt közlekedő halászhajón. A legénység 13 – marokkói állampolgárságú – tagját őrizetbe vették.

Az Oscar II névre keresztelt, 18 méter hosszú hajót a Portugália legdélnyugatibb pontjának számító Szent Vince-foktól 50 tengeri mérföldre tartóztatták fel még hétfőn. A jármű északi irányba haladt, és útközben olyan helyeken állt meg, amelyeket nem halászatra jelöltek ki. A hajót Cádíz kikötőjébe vezették.

Magyaroknak is szólhatott a szállítmány. Volt már, hogy dílerek megbuktak hasissal Spanyolországban.

A nyomozók szerdai közlése szerint a halászhajó a Portugália és Galícia közötti nemzetközi vizek egy pontjára tarthatott, ahonnan motorcsónakok segítségével juttatták volna el a csempészárut Európába.

Éppen ezért volt szükség a népes legénységre, amely ilyen típusú halászhajók esetében egyáltalán nem jellemző.  A rendőrség most az után nyomoz, kik lehetnek a hasis szárazföldi átvételével és terjesztésével megbízott – feltehetően Spanyolországban tartózkodó – személyek, és próbálja azt is kideríteni, melyik marokkói kikötőből indult a halászhajó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik