Nagyvilág

Benzintolvajok miatt telepítettek ki ezreket Mexikóban

benzin (benzin)
benzin (benzin)

Mintegy ötezer embert kellett kitelepíteni Mexikó nyugati részén, mert feltehetőleg tolvajok léket ütöttek az állami olajcég egyik csővezetékén.

A Guadalajara városához közeli Tlajomulco településen a lakóházaktól mindössze 150 méterre sugárban szökött a benzin a csővezetékből szerdán.

A hatóságok közlése szerint a helyzetet “100 százalékosan ellenőrzésük alatt tartják”. Az üzemanyag nem kapott lángra, a csővezetéket elzárták, a szivárgás köré pedig homokzsákokból védőfalat építettek.

A vezeték tulajdonosa, a Pemex állami olajcég szerint benzintolvajok ütöttek léket a csővezetéken, ők felelősek a balesetért.

A Pemexnek állítása szerint az elmúlt öt évben 4,7 milliárd dolláros kárt okoztak a vezetékeket megfúró tolvajok. Az idei év első hat hónapjában 1421 esetben ütöttek léket a vállalat vezetékein.

Guadalajarában egyszer már okozott súlyos katasztrófát egy üzemanyag-szivárgás. 1992-ben 210 embert halt meg és mintegy ezer lakóház dőlt romba, miután lángra kapott a város vízelvezető-rendszerébe beszivárgott benzin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik