Nagyvilág

Elmentek Svájcból a magyar örömlányok

prostitualt(960x640)(16).jpg (prostituált, kéjelgés, )
prostitualt(960x640)(16).jpg (prostituált, kéjelgés, )

Az elmúlt időben eltűntek Zürichből a magyar szexmunkások, akik korábban az utcai prostituáltak nagy részét adták - írta a Magyar Nemzet a belügyminisztérium tájékoztatása alapján.

A lap keddi számában idézett BM-közlemény szerint ennek oka az lehet, hogy a svájci városban módosították, szigorították az utcai prostitúció szabályait, ezért vándoroltak a magyar prostituáltak más országokba, főként Németországba.

Az Érdekvédelem és támogatás bevándorló nőknek és a nőkereskedelem áldozatainak (FIZ) nevű svájci szervezet vezetője a lapnak elmondta: éles különbséget kell tenni azok között, akik önként, illetve akik kényszerítés okán bocsájtják áruba testüket. Sokakat ugyanis ígéretekkel csábítanak ki. Ők kint szembesülnek azzal, hogy átverték őket, és kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva kényszerítenek prostitúcióra.

2011-ben 18, 2012-ben 17 olyan eset került a látókörükbe, amelyben az áldozat magyar volt. Az általuk felkarolt nők fele származik Kelet-Európából, ezen belül a magyarok alkotják a legnagyobb csoportot – tette hozzá.

Sajtóértesülések szerint az ároktői banda két tagja szökése előtt Svájcban élő futtatókkal vette fel a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik