Nagyvilág

Késsel törtek a brit királynőre

II(960x640)(3).jpg (ii. erzsébet királynő, )
II(960x640)(3).jpg (ii. erzsébet királynő, )

Hétfő délelőtt egy férfi próbált bejutni a Buckingam palotába. Kés volt nála, letartóztatták.

A 44 éves férfi a palota északi kapuján próbált meg bejutni hétfő délelőtt. Azonnal feltartóztatták, átvizsgálása során egy kést találtak nála. Az eset során senki nem sérült meg, a férfit rendőrség letartóztatta. Birtokháborítás és fegyverbirtoklás miatt indult ellene eljárás. A királynő nem tartózkodott a palotában – írja a BBC.

Többször történt már olyan, hogy valaki megpróbált, vagy be is hatolt a királynő otthonába. A leghíresebb eset 1982-ben történt, amikor Michael Fagan bejutott az uralkodó hálószobájába. A királynő úgy ébredt, hogy az ágya szélén egy férfi ül, akinek kezéből csöpög a vér. A palota folyosóin bolyongva vágta meg magát – eleveníti fel a Múlt-kor.hu.

Erzsébet állítólag több mint tíz percet társalgott Fagannal, mígnem őrei leszerelték a rejtélyes jövevényt. A szokatlan eset után a férfi fél évet töltött el egy pszichiátriai intézetben. Egyébként már korábban is betört a kastélyba, ám akkor még csak Károly herceg fehérborát lovasította meg.

A viktoriánus korban Edward Jones, ismertebb nevén „Boy Jones” volt az, aki nem tudta fékezni őrült rajongását. A tinédzser 1838 és 1841 között legalább háromszor tört be a Buckingham-palotába. Rendszerint feltúrta Viktória királynő személyes tárgyait, aludt a szolgák ágyában, valamint beleolvasott az uralkodó személyes levelezésébe.

A Múlt-kor cikke szerint a zavarodott ifjú utolsó betörése után egy börtönhajón kötött ki. Jones végül az ausztráliai Perthben telepedett le, ahol városi kikiáltóként kapott munkát. Az egykori betörő 1893-ban halt meg, miután részegen lezuhant a település egyik hídjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik