Nagyvilág

Öt órán keresztül kötik a tévében a pulóvert

birkak(210x140)(1).jpg (birka)
birkak(210x140)(1).jpg (birka)

A norvég közszolgálati televízió munkatársai húztak egy merészet és öt órán keresztül fogják élő adásban közvetíteni, ahogy a pulóverek készülnek. Mindent bemutatnak, a birkától a késztermékig.

Az NRK televíziónak nem lehetnek problémái a nézettségi adatokkal, ugyanis ennek a nem túl izgalmas folyamatnak minden egyes mozzanatát a képernyőre tűzik.

„Tudjuk, hogy ez nem hangzik valami izgalmasan, de ez egy rekorddöntési kísérlet lesz, a legtöbb pulóvert tervezik elkészíteni a résztvevők” – mesélte a tévé munkatársa, majd hozzátette, hogy mindez nagyon lassúnak fog tűnni, „hiába fognak a versenyzők olyan gyorsan kötni, amilyen gyorsan csak tudnak.”

A kötögetés aktuális világrekordját az ausztrálok tartják, akik 4 óra és 51 percen keresztül kötögettek megállás nélkül, ezt próbálják a norvégok most megdönteni, ezért az ötórás adásidő.

Hogy mindezt miért kell élőben közvetíteni, azt nem tudjuk, de a norvég tévé életében nem ez lesz a legelső több órás közvetítés.

Így reklámozzák a kötögetést a norvég tévék. Fotó: Jezebel

2011 januárjában az ország lakosai 5 és fél napon, vagyis 132 órán keresztül nézhették azt, ahogy egy tengerjáró halad a norvég fjordok mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik