Nagyvilág

Autós üldözés és lövések a Capitoliumnál – videóval

Meghalt az a nő, aki csütörtökön megpróbált áttörni egy biztonsági úttorlaszt Washingtonban a Fehér Háznál, és emiatt a rendőrök tüzet nyitottak rá - erősítette meg Cathy Lanier rendőrfőnök.

Két rendőr sebesült meg az incidens során, de egyikük sebesülése sem súlyos. Az autós üldözést előidéző nő kocsijában egy egyéves kisgyermek is tartózkodott, akit az incidens után egy kórházban biztonságba helyeztek.

A némi pánikot okozó üldözés a Fehér Ház, valamint a kongresszusi épületegyüttesnek otthont adó Capitolium domb között játszódott le, és rövid időre mindkét intézmény munkáját megzavarta. A kongresszusi tagok például csaknem egy órán át kénytelenek voltak felfüggeszteni azt a munkát, amellyel a kormányzati intézmények részleges leállása miatt sürgőssé vált költségvetési kompromisszumot keresik.

A rendőrség képviselői megerősítették, hogy elszigetelt esetről van szó, semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

A nagy fekete személygépkocsit mintegy 20 rendőrautó üldözte, miután megpróbált áttörni az úttorlaszon. A rendőrség a hivatalos sajtótájékoztatón sem közölte, hogy a lelőtt 34 éves nőnek volt-e fegyvere. Egy képviselő úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség információi szerint a nő mentális zavarokkal küzdött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik