Nagyvilág

Kényszerleszállás a gyorsforgalmin

A kaliforniai San José egyik főútján landolt egy kétüléses kisrepülőgép a csütörtök reggeli csúcsforgalom idején, az incidens során senki nem sérült meg.

A gép reggel 8 óra előtt pár perccel hajtott végre kényszerleszállást a Szilícium-völgyi város Capitol Expressway nevű gyorsforgalmi útján, majd biztonságban félreállt egy kereszteződés kanyarodósávjában, anélkül, hogy anyagi kárt vagy személyi sérülést okozott volna.

A gép pilótája azért döntött a veszélyes manőver mellett, mert technikai problémákat észlelt nem sokkal azután, hogy felszállt a közeli Reid-Hillview repülőtérről.

A Bellanca Citabria 7ECA típusú egymotoros kisrepülőgép fedélzetén egy tanuló pilóta és oktatója tartózkodott. Azt nem tudni, hogy ki vezette a gépet a problémák fellépésekor, de azt igen, hogy a veszélyes kényszerleszállást az oktató hajtotta végre – írta a San Jose Mercury News helyi lap internetes hírportálja.

Az egyik helyi repülőiskola által üzemeltetett gépet egy órával a balesetet követően elvontatták a helyszínről. Az üggyel kapcsolatos nyomozás vélhetően nem fog hamar véget érni, mivel az amerikai szövetségi kormány leállása a légügyi hatóságokat is érinti.

A San Jose Mercury News beszámolója szerint nem ez az első eset, hogy a Reid-Hillview repülőtérről felszálló repülők pánikot okoznak a környéken: korábban egy onnan felszálló kisgép egy parkolóban kötött ki, egy másik esetben pedig a gép a helyi bevásárlóközpont tetejére zuhant.

A nem mindennapi landolásról készített galériát ide kattintva nézheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik