Nagyvilág

Texasban kivégezték Arturo Diazt

kivégző szoba (kivégzés usa, )
kivégző szoba (kivégzés usa, )

A férfi 14 évvel ezelőtt gyilkolt, mindössze 50 dollárért.

Méreginjekcióval végezték ki Texasban azt az Arturo Diazt, aki 1999-ben különös kegyetlenséggel hajtott végre két rablógyilkosságot. Áldozatait megkötözte, majd 94-szer szúrt, zsákmánya mindössze 50 dollár (11 ezer forint) volt.

Diaz a kivégzőcella ablakán keresztül búcsúcsókot küldött anyjának és nagyanyjának, akik elmentek kivégzésére. A méreginjekció beadása után 17 perccel nyilvánították halottnak. A férfit pentobarbitallal altatták el örökre, akárcsak a kedden Ohióban kivégzett elítéltet.

Ohióban utoljára használták a szert, mert lejár a szavatossága, gyártója pedig nem hajlandó szállítani újabb adagokat, mondván, nem akar közreműködni emberek halálában. Texasban e hónapban már le is járt a pentobarbital-készlet szavatossága, az állam más forrásból – más kereskedőtől vagy gyártótól – szerezte be a csütörtöki kivégzéshez szükség a szert. A forrást nem volt hajlandó felfedni az AP amerikai hírügynökségnek.

Ohióban úgy döntöttek, hogy más kivégzési módot fognak alkalmazni a jövőben, de hogy milyet, azt csak október 4-én jelentik be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik