Nagyvilág

A tengernél biztonságos üdülni Egyiptomban

hurghada(960x640).jpg (hurghada)
hurghada(960x640).jpg (hurghada)

A Külügyminisztérium változatlanul az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorolja Egyiptomot, kivéve a vörös-tengeri üdülőhelyeket, ezeket biztonságosnak tartja, csakúgy, mint a kairói nemzetközi repülőtéri átszállást - olvasható a tárca konzuli szolgálatának honlapjára pénteken felkerült tájékoztatásban.

A Külügyminisztérium augusztus 17-én döntött úgy, hogy már Egyiptom üdülőhelyeire sem javasolja az utazást a magyar állampolgároknak a biztonsági helyzet érdemi javulásáig, és ezzel egész Egyiptom felkerült a Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt területek listájára.

Ha most tervezné az üdülést, választaná Egyiptomot úti célként? Szóljon hozzá!

A tárca akkori közleményében kifejtették: az augusztus közepén a fővárosban és Egyiptom több régiójában kezdődött erőszakos összecsapások, az országban uralkodó biztonsági környezet és a belpolitikai helyzet kiszámíthatatlansága miatt döntöttek arról, hogy egész Egyiptomot az utazásra nem javasolt országok közé sorolják, figyelemmel az európai uniós partnerek álláspontjára is.

A legnagyobb német utazási iroda, a TUI szerdán jelentette be, hogy ismét indít egyiptomi utakat, a cég közleménye szerint a döntést a német külügyminisztérium helyzetértékelése alapján hozták meg.

A német külügyminisztérium az augusztus közepén kezdődött zavargások miatt Egyiptomot átsorolta az utazásra nem ajánlott országok közé. A legutóbb szerdán frissített tájékoztatójában a német tárca a tengerparti üdülőhelyektől már nem tanácsolja el a turistákat, de hangsúlyozta, hogy nagy elővigyázatosságra van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik