Nagyvilág

Vatikán: Jézus volt az első twitterező

A Kultúra Pápai Tanácsának elnöke szerdán az egyház kommunikálásának módozatait taglalta a Cortile dei Gentili néven XVI. Benedek pápa által létrehozott, hívők és nem hívők közötti párbeszéd keretében rendezett találkozón. A fórum elnevezése a jeruzsálemi régi templom udvarára utal, ahová a nem hívők nyertek bebocsáttatást.

“Lényegre törő és 45 betűnél rövidebb mondataival – például Szeressétek egymást! Jézus Krisztus mindenkinél előbb használta a Twittert” – jelentette ki Gianfranco Ravasi bíboros, “a pápa kulturális minisztere”.

A találkozóval egy időben közölte a La Repubblica című baloldali napilap a Ferenc pápa által a lap alapítójának, Eugenio Scalfarinak írt levelét, amelyben a katolikus egyházfő az ateista újságíró kérdéseire válaszolt.

Marco Tarquinio, az olasz püspökök lapja, az Avvenire igazgatója szerint az argentin pápa “forradalmasította a módot, ahogyan a világ az egyházra tekint”. “Ferenc pápa végül a mi szakmánkat is forradalmasítja majd” – jósolta Virman Cusenza, az Il Messaggero című lap igazgatója.

A pápa @pontifex Twitter-fiókon megjelenő 140 karakteres üzeneteinek olvasói már több mint ötmillikóan vannak. .

A kilenc nyelvű, többek között latinul és arabul is szóló pápai mikroblog december 12-én indult, akkor még XVI. Benedek pápa bejegyzéseivel, amelyeknek az első két és fél hónap alatt kétmilliónál több követője lett.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik