Nagyvilág

101 évesen újított jogosítványt

idős sofőr (idős, sofőr)
idős sofőr (idős, sofőr)

Megújította jogosítványát egy 101 éves olasz férfi, aki 55 éve ugyanazzal a Fiattal jár - számolt be róla a Corriere della Sera.

A Verona melletti Montorióban élő Emilio Zumerle 1912-ben született, harcolt a második világháborúban, de csak elég későn, 55 évvel ezelőtt szerzett jogosítványt. Addig nem engedhette meg magának, hogy autót vegyen – mondta, hozzáfűzve, hogy 1967 óta nem cserélte le kocsiját, ugyanazt a Fiat Giardinettát vezeti.

Mint az olasz napilapnak elmesélte, korábban a nyolcvan éven felülieknek elég volt háromévente megújítaniuk a jogosítványt, ám változott a törvény, így most már évente kell megjelennie a felülvizsgálaton.

Szerencsére ez sem okoz problémát a jó egészségnek örvendő Zumerlének. A legutóbbi vizsgálat alkalmával fia szerint még egy közös fotózásra is megkérték, mert ilyen idős jogosítványtulajdonos még nem fordult elő a praxisukban.

Zumerle “titka”, hogy ügyel az étrendjére, és aktív életet él. Önállóan gondoskodik magáról, maga főz, ő tartja rendben a kertjét és a házát, csak hetente egyszer jár hozzá háztartási alkalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik