Nagyvilág

Kezdődik a nagy krumpliháború

krumpli (krumpli)
krumpli (krumpli)

A Burger King harcba száll a McDonald’s ellen. Kevésbé zsíros és kalóriadús sült krumplival támadja riválisát.

A McDonald’s hasábburgonyájánál 40 százalékkal alacsonyabb zsiradéktartalmú és 30 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmazóval igyekszik átcsábítani riválisa híveit a Burger King.

A cég amerikai gyorséttermeinek kínálatában a héten jelenik meg az elégedettség (satisfaction) és a sült burgonya (fries) angol elnevezésének ötvözésével “satisfries” néven bevezetett termék.

Egy hétdekás satisfries csomag 6,3 gramm zsiradékot és 150,5 kalóriát tartalmaz, szemben a McDonald’s hasonló kiszerelésű krumplijának 11,2 grammnyi zsiradékával és 226,8 kalóriájával.

Fotó: Northfoto

A Burger King ugyanakkor a statisfries mellett megtartja kínálatában hagyományos rósejbnijét, amely 25 százalékkal kalóriadúsabb és egyharmaddal zsírosabb az új terméknél. Az újdonság Manhattanben 10 centtel drágább a klasszikus változatnál.

A McDonald’s a konkurens új termékére reagálva közleményt adott ki, amely szerint a cég által kiszolgált napi 69 millió vendég szereti az éttermeiben kapható “ikonikus” és “világhírű” süt krumplit, ezért továbbra is arra összpontosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik