Nagyvilág

Vérengzés a plázában – nincs hír magyar áldozatról

terrortámadás nairobiban (terrortámadás, nairobi, )
terrortámadás nairobiban (terrortámadás, nairobi, )

A Külügyminisztérium nem tud arról, hogy lennének magyar áldozatai a szombati nairobi terrortámadásnak.

Életvitelszerűen húsz magyar állampolgár tartózkodik Kenyában, néhány regisztrált turistáról is tud a Külügyminisztérium, de magyar áldozatról nem.

A kenyai főváros, Nairobi egy bevásárlóközpontjában szombaton álarcos fegyveresek kezdtek el lövöldözni. A támadás legalább 59 ember életét oltotta ki – közölte vasárnap a kenyai kormány belügyminisztere.


A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: MTI/AP

Joseph Ole Lenku tájékoztatása szerint az 59 halálos áldozat mellett 175-en sebesültek meg az iszlamista merénylők véres akciója során. A halottak között több külföldi van, köztük egy kanadai diplomata. A bevásárlóközpontból eddig több mint ezer embert sikerült kimenekíteni. Az épületben feltehetőleg még mindig 10-15 merénylő tartózkodik – mondta a belügyminiszter. Az iszlamisták által fogva tartott túszok számáról nem volt hajlandó számot közölni.  Csupán annyit közölt, a biztonsági erők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a túszok biztonságosan elhagyhassák a bevásárlóközpontot.

Az amerikai CNN televízió kenyai kormánykörökre és nyugati diplomatákra hivatkozó jelentése szerint az iszlamista támadók mintegy harminc túszt tartanak fogva. A támadást az as-Sabab nevű, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szomáliai iszlamista lázadószervezet vállalta magára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik