Nagyvilág

Szekérkaraván indul Marosszékről

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) szekérkaravánt indít a Maros megyei Makfalváról a székelyek október 27-re tervezett nagy menetelésére.

A szekérkaraván napokkal a nagy menetelés előtt vág neki Makfalváról a mintegy 150 kilométeres útnak, és az érintett településeken arra buzdítja a székelyeket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az egységes, önálló és autonóm Székelyföldért meghirdetett tömegdemonstráción – mondta el Bíró Zsolt, a párt elnöke.

Az MPP elnöke azt is elmondta: péntektől pártja valamennyi irodájában fel lehet iratkozni a nagy menetelésre. Az MPP vállalja, hogy autóbuszos utazást szervez a távoli érdeklődőknek a menetelés háromszéki helyszíneire. Biró Zsolt úgy vélekedett: az erdélyi magyar politikai szervezetek teljes összefogása megteremtette annak a lehetőségét, hogy a székelyek nagy menetelése hatásos figyelemfelkeltő esemény legyen.

Az SZNT augusztus elején jelentette be, hogy október 27-én a székelyek “nagy menetelésével” kíván nyomatékot adni az egységes, önálló, autonóm Székelyföld követelésének. A terv szerint a Brassót Bákóval összekötő 11-es országút székelyföldi szakaszán a déli haragszó után 11 településről és egy útkereszteződéstől indulnak el székely zászlós menetoszlopok a szomszédos települések felé, amelyek – egymással szembetalálkozva – 45 kilométeres összefüggő oszlopot alkotnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik