Nagyvilág

Megkéselték a második leggazdagabb kínait

Cung Csing-hou (Cung Csing-hou)
Cung Csing-hou (Cung Csing-hou)

Késsel támadtak az utcán Kína második leggazdagabb emberére, Cung Csing-hou milliárdosra a kelet-kínai Hangcsou városában. A férfit kórházba vitték, a tettest elfogták - jelentette a kínai média szerdán.

A Wahaha üdítőital-gyártó csoport elnökét a lakása közelében, a reggeli órákban szólította meg a 49 éves férfi, aki a szomszédos Szucsou városból érkezett, és munkát kért Cungtól. Miután a vállalatvezér elutasította, késével rátámadt, majd elmenekült. Órákkal később elfogták.

Cung a Hszinhua hírügynökségnek azt mondta, hogy kisebb sérülésekkel megúszta, sebei jól gyógyulnak. A cég közleményben tudatta, hogy a vállalati üzletmenetet nem befolyásolták a történtek.

A 67 éves Cung Csing-hou a kínai Hurun magazin szerint a második leggazdagabb kínai, és erre a következtetésre jutott az amerikai Forbes magazin is, csupán becsült vagyonának mértékében van köztük különbség. A Hurun legfrissebb jelentése szerint Cungnak 115 milliárd jüanja (18,68 milliárd dollárja) van.

Kína legnagyobb üdítőital-gyártójának tavalyi forgalma 63,63 milliárd jüan (10,4 milliárd dollár) volt. A cég 66 gyártóbázissal és 170 leányvállalattal rendelkezik, 30 ezer embert foglalkoztat.

Cung két hónappal ezelőtt azzal a kijelentésével került a kínai média figyelmének középpontjába, amely szerint nem a szegények és gazdagok közötti különbség felszámolására kell törekedni, hanem az általános jólét megteremtésére. Az üzletember akkor úgy vélte, a gazdagoknak mindenkit segíteniük kellene abban, hogy mások is azzá válhassanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik