Nagyvilág

16 év után szabadult Gucci ”fekete özvegye”

Maurizio Gucci olasz divatcsászár volt felesége 500 millió lírát fizetett, hogy a férje meghaljon.

A most 65 éves Patrizia Reggianit 1997-ben tartóztatták le és ítélték 26 év börtönre, de jó magaviselete miatt kiengedték a milánói San Vittore börtönből.

Reggiani 1973-ban ment hozzá a Gucci divatház alapítójának unokájához, de 12 év után elvált Maurizió Guccitól. Újabb 12 év elteltével az asszony felbérelt egy bérgyilkost, hogy félmilliárd líráért (mai árakon ez 750 millió forint) végezze ki a volt férjét.

A bérgyilkos Gucci milánói irodája előtt csapott le. Maurizio Gucci azonnal meghalt, az irodaház portása viszont – sebesülésekkel ugyan, de – túlélte a támadást. Az ő tanúvallomása segített a bérgyilkos és megbízói azonosításában.

Az olasz sajtóban “fekete özvegynek” elkeresztelt Reggianit a vád szerint narcisztikus bosszú vezérelte. A volt feleség mindig is tagadta bűnösségét, de egyedül a Guccitól született két lánya hitt neki.

“Örülök, hogy dolgozik, legalább végre kifizeti a sebesülésért nekem járó kártérítést, amelyből eddig egy eurót sem láttam!” – nyilatkozta a portás a nő szabadulásának hírére.

Patrizia Reggiani jelenleg a Bozart milánói ékszerbutikban dolgozik, mint kreatív munkatárs. Ő választotta ki, hol szeretne közhasznú munkát végezni, a bíróság pedig feltételes szabadlábra helyezte.

Az özvegynek egyébként 2011-ben már lett volna lehetősége a börtönön kívüli nappali munkavégzésre, de akkor lemondott róla azt hangoztatva, hogy nem lenne rá képes, mivel soha életében nem dolgozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik