Nagyvilág

Rálőtt kollégájára egy jordániai képviselő a parlamentben

jordán parlament (jordán parlament)
jordán parlament (jordán parlament)

A lövöldözésben senki nem sebesült meg, a támadót, Talal Sarif képviselőt feltartóztatták és őrizetbe vették.

Automata lőfegyverrel vette üldözőbe egyik kollégáját és lövéseket adott le rá egy jordániai képviselő a parlament épületében kedden. A lövöldözés kiváltó oka állítólag egy személyes vita volt a két politikus között, akik mindketten helyi beduin törzsek magas rangú tagjai.

II. Abdalláh jordániai király az esetet követően arra utasította a parlament elnökét, hogy Sarifot adják át a rendőrségnek. Az ammáni ügyészség gyilkossági kísérlettel, lőfegyverrel való visszaéléssel, hivatalos személy elleni erőszakkal és a közrend veszélyeztetésével vádolta meg a képviselőt.

A jordániai parlamentben gyakoriak a csetepatékba torkolló viták, amelyek során a képviselők cipőkkel, vizespalackokkal és egyéb, a kezükbe kerülő tárgyakkal szokták megdobálni egymást. Az eddigi legsúlyosabb incidens az volt, amikor egy nyári, a tévé által is közvetített vita hevében egy képviselő pisztolyt emelt egy társára, de a keddi volt az első eset, hogy lőfegyver sült el az ammáni országházban.

Sarifot egyelőre 15 napos vizsgálati fogságban tartják a hatóságok, ha minden vádpontban bűnösnek találják, akár 15 éves börtönbüntetést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik