Nagyvilág

Egy tüntető halála miatt újabb összecsapások Törökországban

Tüntetők százai csaptak össze rendőrökkel kedden Törökország több városában, miután eltemették az előző napon vélhetően rendőri brutalitásnak áldozatul esett fiatalembert.

Hétfő este halt meg egy 22 éves fiatalember a rendőrökkel való összecsapásban Antakya városban, ahol tüntetést szerveztek a júniusi kormányellenes zavargások áldozatainak emlékére. A fiatalembert a fején találta el egy könnygázgránát, kórházba szállították, de ott belehalt sérülésébe.

Ennek az esetnek a nyomán azonnal újabb tiltakozó akciókat hirdettek az internetes közösségi portálokon Isztambulban, Ankarában, Szmirnában és több más városban. Így kedden is több városban összecsaptak a tüntetők a rendfenntartó erőkkel, a rendőrök ismét könnygázt és vízágyúkat vetettek be a tüntetők feloszlatására.

A fiatalember halála azért is fokozza a feszültséget, mert a rendőrség egészen mást állított közleményében, mint a szemtanúk. A hatóságok szerint a fiatalember elesett, és a rendőröknek a hivatalos álláspont szerint nem volt közük a halálához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik