Nagyvilág

Rálőtt alsónadrágban, pisztollyal rablókat üldöző szomszédjára

Az egész világon elterjedt vélemény szerint az amerikaiak hajlamosak előbb lőni, és utána kérdezni. Az alábbi történet nem változtatja meg ezt a képet.

Az oklahomai Owasso nevű kisvárosban élő Joshua Snow otthonában volt egy szál alsónadrágban, amikor hallotta, hogy valaki feltöri autóját. A férfi nem sokat teketóriázott. Fogta pisztolyát és azonnal a bűnözők üldözésére indult, nem törődve azzal, hogy magára rántson valami ruhát. A helyi rendőrség elmondása szerint a történet innentől kezdve vált furcsává, és nem nagyon tudják, hogy egészen pontosan mi is történt – írta a Fox23.

Az biztos, hogy Snow valamiért bekopogott egyik szomszédjához, feltehetően segítséget kérni. A Jimmy Null nevű férfi azonban nem nagyon akarta megtudni, hogy az ajtajánál álló alsónadrágos fegyveres férfi mit is akar. Kérdések feltevése helyett biztosra ment. Fogta sörétes vadászfegyverét, és rálőtt a bűnözőket üldöző szomszédra, megsebesítve őt.

Az esetben vizsgálódó rendőr, Shannon Clark szerint Null biztosan csak azért lőtt, mert védeni akarta magát, és családját. Ugyanakkor a rendőrtiszt azt javasolta, ne használjanak halálos erőt, ha nincsen senki közvetlen életveszélyben. Egy közelben lakó nő azonban a Fox23 riporterének kijelentette: ő is ugyanúgy fegyvert fogott volna, és lőtt volna.

A helyi rendőrség nem indít eljárást a szomszédját meglövő Null ellen. Snow egyébként már lábadozik a kórházban, és várhatóan teljesen rendbe fog jönni.

A kocsit feltörő bűnözőknek közben sikerült kereket oldaniuk, és nem fogták el őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik