Nagyvilág

Puszta kézzel ölt farkast

Megfojtotta a rátámadó farkast egy kazah férfi, akit már-már szétmarcangolt a rátámadó vadállat.

A nyugalmazott rendőrt akkor lepte meg a farkas, amikor egy nyugat-kazahsztáni település közelében kiszállt a kocsijából az országúton, hogy könnyítsen magán.

– Már visszafelé tartottam, amikor valami nekicsapódott a hátamnak – mondta el a sajtónak Daulet Tujesijev a kórházban. – Először azt hittem, hogy egy nagytestű kutya, de aztán a morgásából felismertem, hogy farkassal van dolgom. Mire sikerült lerázni magáról, az ordas már több helyen darabokat tépett ki a hátából, és összemarcangolta a kezeit és a lábait.

Mivel nem volt a közelében semmilyen fegyverként használható tárgy, a súlyosan sérült férfi végső kétségbeesésében a földre teperte a vadállatot, és a puszta kezeivel addig szorította a torkát, míg a fenevad ki nem szenvedett. Ezután berakta a farkast a csomagtartóba, ő pedig a volánhoz ült, s bár jelentős mennyiségű vért vesztett, sikerült eljutnia a legközelebbi kórházba, melynek sebészetén jelenleg is kezelik.

Azt nem sikerült megállapítani, hogy az állat veszett volt-e, mert a környékbeli lakosok – helyi szokás szerint – haladéktalanul elégették a farkas tetemét. A helyi hatóságok figyelmeztetést adtak ki arról, hogy a vidék bozótosaiban és erdeiben honos farkasok élelemszerzés céljából egyre közelebb merészkednek a lakott területekhez, ahová elsősorban a szemétdombokra kidobott konyhai hulladék, illetve a háziállatok vonzzák őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik