Nagyvilág

Dohányt, aranyat és pénzt csempészett a konzulátus sofőrje

aranyrudak(430x286)(1).jpg (arany, aranyrúd)
aranyrudak(430x286)(1).jpg (arany, aranyrúd)

Másfél mázsányi aranyat és kétmillió dollár értékben utazási csekket, okostelefonokat és dohányárut próbált Jordániából Izraelbe átvinni az izraeli francia konzulátus sofőrje - írta az izraeli Háárec című lap The Marker című gazdasági hírportálja.

A Jordán folyó Allenby nevű hídjánál, a határállomáson a sofőr azt állította, hogy nincsenek birtokában előzetes vámnyilatkozatot igénylő javak, de a dohány illata felkeltette a vámosok gyanúját, ezért át akarták vizsgálni a járművet.

A sofőr erre vissza akart térni Jordániába, de a vámtisztek a külügyminisztérium segítségével engedélyt kértek és kaptak a konzulátustól, hogy átvizsgálják a járművet. Ennek eredményeként a kocsiban 152 kiló arany mellett kétmillió dollár értékben utazási csekkeket, okostelefonokat és dohányárut is találtak.

Ezután büntetőeljárást kezdeményeztek a sofőr ellen, akit szerda éjjel kihallgattak a vámőrség jeruzsálemi irodájában. A férfit – aki végül beismerte, hogy csempészni akart – kiutasították Izraelből, így repülőgépen Franciaországba távozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik