Nagyvilág

Zavargás tört ki egy kazah varietésztár koncertjén

Osszetort-szelvedo(960x640)(2).jpg (szélvédő, összetört,)
Osszetort-szelvedo(960x640)(2).jpg (szélvédő, összetört,)

Mintegy száz ember sérült meg egy varietésztár zavargásba torkolló hétvégi koncertjén Kazahsztán legnagyobb városában, Almatiban - áll a kazah hatóságok hétfői jelentésében.

A rendőrség több mint 165 embert kérdezett ki a népszerű kazah énekes, Kairat Nurtasz szombati koncertjén kitört botrányt követően – olvasható Almati önkormányzatának közleményében.

A helyi média beszámolói szerint a zavargás azután robbant ki, hogy az előadó egyik pillanatról a másikra véget vetett koncertjének, mivel a rajongók áttörték a rendőrség által felállított kordont, és vészesen közeledtek felé.
A koncert megszakítása miatt feldühödött tömegből többen felmásztak a színpadra, üvegeket és köveket kezdtek dobálni.

Összesen kilencven ember sebesült meg az összecsapásokban, kilencet kórházba is szállítottak – közölte az egészségügyi szolgálat sajtóosztálya az AFP hírügynökséggel.

A hatóságok a koncert szervezői ellen gondatlanság, a huligánok ellen pedig rendbontás gyanújával indítottak vizsgálatot.

A koncertet egy karaoke-verseny lezárásának alkalmából meghirdető Prime Plaza bevásárlóközpont az énekest tartja felelősnek a történtekért. “Kairat Nurtasz láthatóan megrémült saját rajongóitól, és ezért egyetlen szám eléneklése után véget is vetett az előadásnak, és lement a színpadról” – közölte a bevásárlóközpont igazgatósága.

Az előadóművész sajtótájékoztatóján visszautasította a vádakat, azt mondta, hogy látva a tömeg ostromát, maguk a szervezők kérték, hogy hagyja el a színpadot.

Ritkák az ehhez hasonló esetek a Szovjetunió összeomlása óta Nurszultan Nazarbajev elnök által vaskézzel irányított Kazahsztánban, amelyet a legstabilabb posztszovjet köztársaságnak tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik