Nagyvilág

Krokodil támadt egy golfozóra a homokcsapdában

aligátor (aligátor, )
aligátor (aligátor, )

Az amerikai férfi szerencsésnek mondhatja magát. Csak két ujját vesztette el. Most pereli a mexikói golfklubot.

Figyeljenek a krokodilokra.” A TripAdviser nevű turisztikai szakoldalon ez az egyik első vélemény címe a mexikói Iberostar Cancun nevű golfklubról szóló leírások között, amelyek egyébként többségében nagyon dicsérik a golfpályát, ahol az egyik érdekességnek számítanak a pályán lévő krokodilok. Ugyanakkor a beszámolók szinte mindegyike figyelmeztet arra, hogy a golfozók jobban teszik, ha távol maradnak a krokodiloktól, különösen a kicsinyeit védő nőstényektől, amelyek fészkeit figyelmeztető táblák jelzik, és szalagokkal vannak körülvéve.

Ezt nem vette figyelembe egy ötvenéves amerikai férfi, aki barátaival játszott a golfpályán, és az egyik homokcsapdában kapta el egy nőstény krokodil – írta a New York Post. Edward Lunger a lapnak elmondta: figyelmeztető táblát nem látott, és a veszélyre figyelmeztető sárga szalagról sem gondolt sokat, amikor nekiállt kiütni labdáját a homokból. Barátja már csak azt látta, hogy Lunger váratlanul hátrazuhan, ahogy a krokodil elkapta a bal karját.

Mark Martin a Postnak elmondta: gondolkodás nélkül odarohant, majd egy jó nagyot sózott a krokodil fejére az egyik golfütővel, és ekkor Lungernek sikerült kiszabadulnia. Állításuk szerint egy magánkórházba vitték a mentők, ahol 17 800 dollárt követeltek előre, amit csak négyen tudtak kifizetni. Lunger végül csak két ujját veszítette el. Viszont pert indított a mexikói golfpálya ellen, 2,25 millió dolláros kártérítést követelve a júliusban történt eset miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik