Nagyvilág

Szétzúzta házát a felfújható matraccal

Egészen pontosan bérelt házát, amikor a szivárgó matrac javítás közben felrobbant.

A német férfi nemrég költözött Diepholz városába, ahol egy kertes házat bérelt magának. Mivel nem volt semmi bútora, vásárolt egy önmagától felfúvódó matracot, hogy legyen min aludnia. A matrac azonban szivárgott, amit a 41 éves férfi egy defektes gumikhoz való, ipari erősségű defektjavító spray-el akart megoldani – írta a TheLocal.de.

Amikor azonban a defektjavítót belefújta a matracba, alvóhelye felrobbant. A robbanás olyan nagy volt, hogy a férfi keresztülrepült a szobán, az ajtók kiszakadtak a helyükből, az ablakok a kerettel együtt kitörtek és még a tetőcserepek is a kertben kötöttek ki. A férfi kórházba kellett szállítani, de szerencséjére csak kisebb sérüléseket szenvedett.

A német sajtóban megjelent hírek szerint a bérelt házban 150 ezer eurós kár keletkezett, ami 44 millió forintnak felel meg. A házról itt nézhet meg képeket (és gondolkodhat el azon, hogy a 44 millió forintos kár vajon tényleg valós-e)

Szakértők szerint a robbanás azért történt, mert a matracfelfújó motor hőjétől begyulladt a defektjavító spray-ben lévő gáz – írta a TheLocal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik