Nagyvilág

Eddig nem látott felvétel a japán cunamiról

Több mint két év telt el az egész világot megdöbbentő katasztrófa óta, de még mindig kerülnek elő új videók.

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy melyik városban készült az alábbi felvétel, amely most kapott nagy figyelmet Japánban. A Rocketnews24 cikke szerint az eddig nem látott felvétel feltehetően Keszennuma vagy Rikuzentakata városában készült, kissé távolabb a partoktól, mint a már ismert videók.

A Leakedchannel YouTube-oldalára még június elején került fel a 25 perces felvétel, de a kommentekből kiindulva úgy tűnik, hogy csak az elmúlt napokban kapott igazán nagy figyelmet. Mi annak idején igen sok videofelvételt néztünk meg a japán cunamiról, és kijelenthetjük: ez egyike a legsokkolóbbaknak.

A felvétel elején látni lehet, ahogy a városon keresztülhaladó folyó vize először elkezd apadni. A szökőár első hullámai a 2. percnél érkeznek meg. Két perc múlva már viszi magával a kikötött hajókat. A 7. percnél az árhullám kilép a folyóból, és elkezdi elönteni a várost, majd alig egy perccel később olyan gyorsan sodor el egy hidat, hogy az operatőr még le is marad róla. 9:45.től a folyóban lévő vizet már nem lehet látni a törmelékektől, ami között egész házak is vannak. A szökőár csak nagyjából a 16. percnél kezd el csendesedni. A huszadik percnél egy égő ház jelenik meg – a végén pedig már a fél város lángol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik