Nagyvilág

Istent követve vesztek el a tengeren

A mélyen vallásos amerikai család a kormányzat vallási ügyekbe való beavatkozása miatt akart elmenekülni hazájából. Istent követték, de csak jó sok vihart kaptak.

Lehet, Isten mégsem akarta, hogy a Gastonguay család otthagyja az Egyesült Államokat. Az Arizona államban élő házaspár májusban hajózott ki a Csendes-óceánra, hogy egy kis szigetre költözzenek, tiltakozva az abortusz, a homoszexuálisok és az állam irányította egyház ellen – írta a Gawker. A házaspár úgy döntött, hogy a hitükben bízva oda megy, ahova Isten vezeti őket. Isten pedig erős viharokba vezette őket.

A két gyermekükkel – egy ötéves és egy nyolchónapos kislánnyal – valamint a férj apjával útnak indult család alig pár hete hajózott Kiribati szigete felé, amikor egymás után több viharba is belekerültek, amelyek komolyan megrongálták a vitorlásukat. Annyira, hogy nem is tudták már irányítani a járművet, és heteken át sodródtak a Csendes-óceánon.

Már szinte minden készletük elfogyott, és csak gyümölcsleveken, mézen és a néha kifogott halakon éltek, amikor egy venezuelai halászhajó a fedélzetére vette őket, a hajó kapitányának jellemzése szerint „a semmi közepén”. A családot végül egy japán teherhajó vette át, amellyel eljutottak Chilébe, ahol az amerikai kormány segítségével jutottak el végül oda, ahonnan elmenekültek: az Egyesült Államokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik