Nagyvilág

Már nem Abramovicsé a legnagyobb jacht

Roman Abramovics (abramovics, )
Roman Abramovics (abramovics, )

Az Egyesült Arab Emírségek elnöke elhódította a címet az orosz milliárdostól, mivel egy nagyobb és fényűzőbb hajót építtetett magának.

A 180 méter hosszú, Azzam névre „keresztelt” szuperjachtot Brémában készítették. A fényűző, empire stílusban berendezett hajóban egy 500 négyzetméter alapterületű szalon is helyet kapott. 94 ezer lóerős teljesítményükkel a motorok akár óránkénti 60 kilométeres sebességre is képesek – írta a Yachts France című szaklap, amely közreadta a világ 100 legnagyobb jachtjának rangsorát.

Az Azzam még áprilisban készült el. Mielőtt vízre bocsátották, az orosz milliárdos Roman Abramovics Eclipse nevű hajója birtokolta a világ legnagyobb jachtja címet. A hamburgi építésű hajó most a második helyre szorult, mert “csak” 163,5 méter hosszú.

A francia szaklap arról is beszámolt, hogy a 100 legnagyobb jacht közül 45-öt német cégek építettek. A listán szereplő szuperhajók többségének gazdag közel-keleti tulajdonosai vannak, utánuk az orosz és amerikai milliárdosok következnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik