Nagyvilág

Megtaláltuk a világ legviccesebb politikusát – videó

Milos-Zeman(960x640).jpg (zeman)
Milos-Zeman(960x640).jpg (zeman)

Matolcsy György nélkül valószínűleg sohasem tudhattuk volna meg, hogy egy politikusnak hogy áll a tündérruha, de Csehország sajnos még ebben is jobban teljesít. Náluk maga az államfő, Milos Zeman a furcsa bohóc. Nézze meg a legabszurdabb pillanatait!

Csehországban idén volt az első közvetlen elnökválasztás, az új államfőt látva a végeredménnyel nem igazán tudtunk mit kezdeni. A csehek Milos Zemanra voksoltak államfőként, aki 1998-2002 között vezette az országot miniszterelnökként. Hogy Zeman akkor ivott-e, azt nem tudni, az viszont szinte biztos, hogy az elmúlt időszakban valami nagyon megártott neki.

Részegen a koronaékszerek közt…

Ő hol azt mondja, hogy egy rejtélyes vírus volt, hol a cukorbetegségét nevezi meg felelősként, mi viszont inkább valamilyen vodka- vagy Becherovka-félére tippelnénk. Bármi is, Zemant mindig nagyon kiüti. Akkor is, ha épp a tiszteletére kiállított koronaékszereket megy a Szent Vitus-székesegyházba megnézni.

Zeman az ünnepélyes eseményen hatalmasat alakított: először majdnem beesett az ékszerek közé, aztán elindult visszafelé, de három métert sem tudott egyenesen megtenni. Mindeközben pedig annyira koncentrált arra, hogy ne essen el, hogy azt se vette észre, hogy kezet nyújtanak neki. És akkor még nem is említettük az arckifejezéseit.

…és egy lépcsőn

Részeg dülöngélésben egyébként is díjnyertes az államfő, akinek bizonyos esetekben az is problémát jelent, hogy egy autóból egyedül ki tudjon szállni. A lépcsők pedig örök ellenségei.

Ha már a szárazföldön nem megy, menni fog a vízen – gondolhatnánk, de az élet nem ennyire egyszerű, még a cseh államfők esetében sem.

A gumicsónakos incidens

Nemrégiben jött a hír, hogy az elnököt egy gumicsónakból (!) kellett kimenteni, amit ő egyébként jachtnak hív. Az államfőt ezúttal állítólag nem a rejtélyes vírus támadta meg, “cukorbetegsége” miatt dőlt ki – annyira, hogy testőreinek kellett kivontatni.

Vontatott gumicsónak, amelyben egy köztársasági elnök fekszik? Először nem akartuk elhinni. Szégyen – gondolhatta magában a mindig nagyon fitt elnök-szuperhős, Vlagyimir Putyin. Mondjuk ez után a kép után jobb, ha Putyin se mond semmit.

A gumicsónakos államfőért ide kattintson, ha eddig rossz volt a kedve, garantáltan elmúlik.

Az aligátor és a riporternő

A következő videónkra egyszerűen nincs magyarázat, és nemcsak azért, mert nem értjük, hogy a riporter és az államfő miről beszél. Lehet, hogy a vírus volt a felelős, lehet, hogy a cukorbetegség, bár az “aligátorként való ijesztgetés” bizonyosan nem jelentkezik egyik betegségnél sem tünetként. Zeman mégis valami ilyesfélét alakít.

Végül pedig…

…jöjjön ez a csodálatos remix. Cseh barátainknak pedig köszönet az élményért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik