Nagyvilág

Itt az újabb külügyi figyelmeztetés

Arra kérik a Kenyába készülőket, kövessék figyelemmel a híradásokat, mivel szerdára virradóra a nairobi reptéren tűz volt. Ott nem fogadnak, indítanak nemzetközi járatokat.

A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben kiemelték: a tűz miatt a nairobi repülőteret és az oda vezető utakat lezárták. Arra kérik a Kenyába készülő és az onnan elutazni szándékozó magyar állampolgárokat, utazás előtt vegyék fel a kapcsolatot az illetékes légitársaságokkal, folyamatosan kövessék figyelemmel a minisztérium honlapját és a híreket.

A nairobi magyar nagykövetség éjjel-nappal elérhető a +254 73 81 50 391 és a +254 70 62 33 176 telefonszámokon.
A nairobi Jomo Kenyatta nemzetközi légikikötő – amely Afrika egyik legforgalmasabb reptere – szerda estétől újra működik, de csak belföldi járatokat és teherszállító repülőgépeket fogad.


Fotó: AFP / Tony Karumba

A tűzoltók hosszú órákig dolgoztak a lángok oltásán, és a tüzet végül sikerült megfékezniük. A külföldről érkező járatokat egyelőre Kenya második legnépesebb városába, Mombasába, valamint ugandai és ruandai repterekre irányítják át.
A tűz miatt utasok ezrei rekedtek a reptér területén, közülük senki nem sérült meg komolyabban.

Két napja a külügy arra figyelmeztetett, hogy továbbra is egész Egyiptom területén számolni kell tüntetésekkel. Bár a turisták által leginkább kedvelt tengerparti üdülőhelyek még biztonságosnak mondhatók, arra kérték a magyarokat, az ország más részeibe ne utazzanak, különösen a nagyvárosokat kerüljék el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik