Nagyvilág

Ez a kiskapu a gyermekprostitúcióhoz

tükör (tükörkép)
tükör (tükörkép)

Egyiptomban feleségül adják a kiskorút ahhoz, aki fizet. Akár egy napra is. Van, aki 18 éves korára már hatvanszor volt férjnél.

Lányok ezreit hajtják fel szüleik, hogy rövid időre házasodjanak össze gazdag kérőikkel – írja a 444.hu. Az egész persze csak a gyermekkereskedelmet és gyermekprostitúciót tiltó törvényeknek a kijátszása, hiszen a fiatalkorú lányok férjhez adása bevett gyakorlat az arab országban, és nem tudnak a hatóságok fellépni ezzel szemben.

Vannak lányok, akiket 18 éves korukig hatvanszor adtak már férjhez. A legtöbb ilyen házasság csak pár napig, esetleg egy-két hétig tart, és az egésznek csak a szexuális aktus jogi lehetőségének megteremtése a lényege. A kutatások szerint a rövid időre feleséget kereső perverzek főleg a Perzsa-öböl országaiból érkeznek. 81 százalékuk szaúdi, 10 százalékuk az emirátusokból, 4 százalék pedig Kuvaitból.

Egy ilyen házasság persze nincs ingyen, hozományként egy egész nyárra 2800 és 10 ezer dollár között szokás fizetni. Az egynapos házasságnak nevezett prostitúció olcsóbb, 115 dollár körülre jön ki egy nap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik