Nagyvilág

Robot végzett négy terroristával

drón (drón, )
drón (drón, )

Az al-Kaida négy feltételezett tagja vesztette életét egy jemeni támadásban - az akciót minden valószínűség szerint egy pilóta nélküli amerikai repülőgép hajtotta végre.

Hivatalos információk szerint a légicsapást a jemeni fővárostól, Szanaától mintegy száz kilométerrel keletre, Márib tartományban hajtották végre. Az AFP hírügynökség egy névtelenséget kérő forrása szerint az amerikai drón egymás után négy rakétát is kilőtt a járműre, amelyben a négy férfi utazott Vádi-Abida városában.

A SABA hivatalos jemeni hírügynökség jelentése szerint a négy jemeni férfi az al-Kaida tagja volt, a halottak közül egyelőre kettőt sikerült azonosítani. Egyikük Száleh at-Taisz al-Vaili, akinek neve rajta volt azon a 25 terroristát tartalmazó listán, amelyet hétfő este hozott nyilvánosságra a jemeni védelmi minisztérium. Ez a 25 ember arra készült, hogy terrortámadást hajt végre a csütörtökig tartó muszlim böjti hónap, a ramadán utolsó napjaiban, valamint az azt követő háromnapos böjttörő íd al-fitr ünnepen.

Az elmúlt nyolc nap folyamán ez volt a negyedik olyan akció, amely al-Kaida tagok ellen irányult, a támadásokban összesen tizenhét ember veszítette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik