Nagyvilág

Öngyilkos lett, pár nappal kivégzése előtt

A 44 éves amerikai halálraítéltet pár órával később kellett volna megfigyelés alá helyezni, hogy ez ne történhessen meg.

A 18 éves korában elkövetett emberölés miatt halálra ítélt Billy Slaglég vasárnap hajnalban találták meg felakasztva a cellájában, ahol egyedül volt – közölte az ohiói börtön szóvivője. JoEllen Smith elmondta: a börtönszabályok szerint a férfit a vasárnap kellett volna folyamatos megfigyelés alá helyezni a közelgő kivégzés miatt. A halálraítélt férfi halálának pontos okát a hétfői boncolás után állapítják meg, egyelőre még nyomoznak az ügyben. A börtönszóvivő közlése szerint „öngyilkosságnak tűnik az eset”.

Slagle védőit meglepte a férfi öngyilkossága, és fogalmuk sem volt arról, hogy fennállhat annak veszélye, hogy önkezével vet véget életének. Elmondásuk szerint még mindig küzdöttek a bíróságon azért, hogy ne végezzék ki a férfit, és hétfő délutánra volt kiírva ez ügyben egy meghallgatás. Korábban már a helyi ügyészség is azt kérte, hogy ne végezzék ki a férfit. A ritkaságnak számító lépést azért tették, mert szerintük most – amikor már van lehetőség ténylegesen életfogytig tartó börtönre ítélni embereket – már nem ítélnék halálra az esküdtek a férfit.

A kivégzés elől a halálba menekülő férfit 1988-ban ítélték halálra, miután 18 évesen betört szomszédjához, ahol 17 késszúrással ölte meg Mari Anne Pope-ot, aki a gyilkosság idején két kisgyerekre vigyázott. A férfit a nő megöléséhez használt véres ollóval a kezében fogták el a helyszínen a rendőrök, miután a gyerekek segítségért szaladtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik