Nagyvilág

Letartóztatták a tömegbe hajtó ámokfutót

Ámokfutó Venice Beach-en (ámokfutó, )
Ámokfutó Venice Beach-en (ámokfutó, )

A férfi a hétvégén Los Angeles egyik népszerű tengerparti sétányán a tömegbe hajtott autójával, majd elmenekült.

A 38 éves Nathan Louis Campbell – akit gyilkosság gyanújával tartóztattak le – a gázolás után két órával önként jelentkezett a közeli Santa Monica rendőrkapitányságán. Az eset szombaton, a Venice Beach sétányon történt, s egy halálos áldozatot, valamint 11 sérültet követelt. Utóbbiak közül egy állapota kritikus, és ketten súlyosan sérültek meg. A halott egy 32 éves olasz nő, Alice Gruppioni, aki épp nászúton volt a nyugati parti amerikai nagyvárosban.

Az ügyben nyilatkozó egyik rendőr szerint nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekmény történt volna, de a szándékosság alapos gyanúja fennáll. A helyszínen felszerelt biztonsági kamerák felvételei szerint Campbell, mielőtt a tömegbe hajtott, kiszállt Dodge Avenger típusú kocsijából és felmérte a terepet. Percekig vizsgálta a helyszínt, majd visszaült járművébe és a gázra lépett.

Azt nem tudni, hogy a férfi milyen sebességgel hajtott a tömegbe, bár egy korábbi közlés 30 kilométer per órát említett. A rendőrség egymillió dolláros óvadékot állapított meg. A Venice Beach Los Angeles népszerű turista célpontja, a közvetlenül az óceán partján húzódó sétány rengeteg látogatót vonz nyári hétvégeken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik