Nagyvilág

Európai összefogást sürget Magyarország

árvíz (árvíz)
árvíz (árvíz)

Hazánk a Duna menti országok szoros és hatékony együttműködését sürgeti az árvízvédelem terén.

Olyan átfogó árvízvédelmi felülvizsgálati programot kezdeményeztünk, amely az árvíz előrejelzésétől az operatív módon beavatkozó és a katasztrófavédelmi szervek együttműködésén keresztül az árvízvédelmi fejlesztésekig és rendszerekig terjed ki. Így a lehető leghatékonyabban és koordináltan csökkenthetjük az árvízi kockázatokat – nyilatkozta Medgyesy Balázs kormánybiztos.

Az utóbbi évek árvizeivel folytatott küzdelem tapasztalatai azt mutatják, hogy a problémát csak a regionális vízgyűjtő szintű együttműködés keretében lehet minden tekintetben megnyugtatóan rendezni – jegyezte meg a kormánybiztos, aki Prágában a cseh miniszterelnökség, valamint a helyi fejlesztési, mezőgazdasági és környezetvédelmi tárca illetékeseivel tárgyalt.

A csehek után az EU Duna Régió Stratégiában részt vevő 14 ország mindegyikének képviselőivel tárgyalni fog a magyar fél. A program, megvalósulása esetén, jelentősen hozzájárulhat a magyar folyószakaszok biztonságának növeléséhez – vélekedett a magyar kormánybiztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik