Nagyvilág

Meghalt a 120 kilós, moslékkal etetett kisfiú

A dietetikusok szerint a román gyerek élete menthető lett volna, ha szülei követték volna az orvosok utasításait. A szülőknek azonban nem volt pénzük a diéta betartásához.

Leállt a szíve annak az 5 évesen 120 kilót nyomó román kisfiúnak, akit szülei moslékkal etettek.

Alexandru történetét korábban mi is megírtuk: az 5 éves kisfiút évekkel ezelőtt kóros elhízással diagnosztizálták. A gyerek gyakorlatilag az udvaron élt a romániai Drăgotești községben. Anyja moslékkal és krumplival etette, mert nem volt pénze egészségesebb ételeket vásárolni neki. Alexandru nem tudott se menni, se beszélni, csak mászott egyik helyről a másikra az udvaron, amikor egy helyi újság munkatársai meglátogatták.


Fotó: adevarul

Miután sokan megírták a nyomorúságosan élő gyerek esetét, egy bukaresti magánklinika felvállalta a kezelését – számol be az ügy fejleményeiről a manna.ro. Alexandru egy hét alatt 3 kilót fogyott, ezután hazaengedték a kórházból. Néhány nap múlva azonban összeszedett egy megfázásos betegséget, amelynek szövődményeként leállt a szíve. Az anyja 41 fokos lázzal szállította kórházba a gyereket, de az orvosok már nem tudták megmenteni.

Egy román táplálkozási szakorvos elmondta, a gyerek nem halt volna meg, ha a felírt diétának megfelelően étkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik