Nagyvilág

Elbúcsúztatták az olasz buszbaleset halottait

olasz-buszbaleset(960x640)(2).jpg (olasz, buszbaleset, )
olasz-buszbaleset(960x640)(2).jpg (olasz, buszbaleset, )

A miniszterelnök jelenlétében, gyászmisével búcsúztak a vasárnap esti autóbusz-szerencsétlenség áldozataitól.

Kapcsolódó cikkek

A Pozzuoli püspöke által bemutatott gyászmise előtt felolvasták mind a 38 áldozat nevét, amit taps kísért a zsúfolásig megtelt sportcsarnokban. A halottak többsége Pozzuoliban élt. A csarnokban felállított oltár előtt sorakozó koporsók között nem volt ott a busz sofőrjéé, akinek a holttestét a hatóságok még nem adták ki a családnak.

A baleset okai még tisztázásra várnak. Szemtanúk szerint az autóbusz, amely vasárnap este lezuhant egy viaduktról, az utolsó kilométert nagy sebességgel tette meg. Ezt erősítették meg a baleset helyszínén, a campaniai A16-os autósztrádán a videokamerák által rögzített felvételek is. A nyilvánosságra hozott információk szerint a képeken azt látni, hogy a buszvezető mindent megtett a jármű megállítása érdekében. Ezért hajtott neki az előtte sorban álló autóknak, de ezek sem tudták megállítani a buszt, amely végül harmincméteres mélységbe zuhant.

Nem kizárt, hogy durrdefekt történt vagy a fék hibásodott meg. A Corriere della Sera című olasz napilap szerint a sofőr, Ciro Lametta eddig főleg iskolabuszokat vezetett. Még nem derült ki, hogy a férfi hős-e, aki mindent megtett a baleset elkerülésére, vagy ekkora jármű vezetéséhez nem volt elég tapasztalata – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik