Nagyvilág

Vigyázzon, aki Tunéziába megy!

tunezia(210x140)(1).jpg (tunézia)
tunezia(210x140)(1).jpg (tunézia)

Tunéziában az ellenzék és a szakszervezetek péntekre sztrájkot hirdettek, és mivel az ellenzéki megmozdulások könnyen erőszakba csaphatnak át, a külügyi tárca fokozott óvatosságot kér az országba készülő magyaroktól.

A Külügyminisztérium szerint a napokban a fővárosban és a nagyobb városokban tömegdemonstrációk várhatók. Ezért azt kérik az országban tartózkodó és oda készülő magyaroktól, hogy kerüljék a tüntetések környékét, El-Kairuán, Monasztir, Szúsza, Szfaksz városok központját, mecsetjeinek körzetét, Tunisz belvárosát és külső negyedeit. Az északnyugati régiók továbbra is a hadsereg műveleti területei, ezért fokozott óvatosságra kérik a Bizerte városba látogatókat is.

Hangsúlyozták: a békés ellenzéki megmozdulások könnyen erőszakba csaphatnak át. A turisták által látogatott területek eddig is hatékony védelmét az elmúlt hetekben tovább erősítették a hatóságok, ezekben a körzetekben biztosított a nyugalom.

Tunéziában csütörtökön meggyilkolták Mohamed Brahmit, a Népi Mozgalom nevű párt fő koordinátorát. Tuniszban a belügyminisztérium előtt tömeg gyűlt össze a hír hallatán, és a kormány lemondását követelte. Többezres tüntetés volt Szidi Buzid városban is, a tömeg több utcát eltorlaszolt, autógumikat égetett, és szintén az iszlamistákat okolta a gyilkosságért.

Tunéziában ez a második ilyen politikai gyilkosság fél év alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik