Nagyvilág

Ebéd közben robbantották fel a rendőröket

Robbantasok-Kabulban(960x640)(1).jpg (robbantás, afganisztán, )
Robbantasok-Kabulban(960x640)(1).jpg (robbantás, afganisztán, )

Rendőrségi ebédlőt robbantott fel egy öngyilkos merénylő Afganisztán központi részén. Tizenkét ember halt meg.

A hatóságok azt próbálják kideríteni, hogyan sikerült az öngyilkos merénylőnek átjutnia három ellenőrző ponton és belépnie a zsúfolt ebédlőbe pénteken, helyi idő szerint 12.30 körül. Afgán források szerint a tizenkét áldozat közül tízen afgán rendőrök. A robbantás során további öt ember sebesült meg.

Az ebédlő az Uruzgan tartománybeli Tarin Kout városánál fekvő bázison található, amelyet a szomszédos Kandahárba vezető főút biztosítását ellátó rendőrök használnak. Bár a tálibok június végén jelezték, hogy készek béketárgyalásokat kezdeni az amerikai és az afgán kormányzattal, az erőszak alkalmazásáról nem tettek le. A támadások és merényletek azóta is mindennaposak Afganisztánban, miközben egyetlen konkrét tárgyalásról sem érkezett hír.

A déli Kandahár tartományban öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy afgán-pakisztáni határátkelőnél pénteken. A merényletben két ember életét vesztette, nyolcan pedig megsérültek. A támadásban meghalt a határátkelő parancsnoka is. A merényleteket egyelőre senki nem vállalta magára, az ilyen támadások elkövetői általában tálib felkelők.

Abdullah Himmat, Uruzgan tartomány helyi kormányzatának szóvivője egy másik incidensről is beszámolt: országúti robbantás miatt egy kisfiú és egy kislány vesztette életét pénteken dél körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik