Nagyvilág

Utazhatunk Egyiptomba?

egyiptomi tüntetés (egyiptom, )
egyiptomi tüntetés (egyiptom, )

Egyelőre nem változtat a Külügyminisztérium az Egyiptommal kapcsolatos utazási ajánlásain, de a helyzet rendkívül gyorsan változhat.

A tüntetések inkább az egyiptomi nagyvárosokra jellemzők, a magyar turisták által is kedvelt helyeken általában nincsenek megmozdulások, vagy ha mégis, azok békések, az üdülőhelyeken ügyelnek a turisták biztonságára – mondta Kaleta Gábor, a tárca sajtófőosztályának vezetője.

A konzuli szolgálat egyelőre nem változtat az országra vonatkozó figyelmezetésén, de a Külügyminisztérium folyamatosan nyomon követi és értékeli a helyzet alakulását. Az Egyiptomba utazóknak saját biztonságuk érdekében érdemes elkerülniük a tömegmegmozdulásokat és a környéküket is. Ha ilyet látnak, a lehető legrövidebb időn belül hagyják el a helyszínt, és ne készítsenek fényképeket – magyarázta.

Ha valaki hivatalos ügyintézés céljából kívánja felkeresni az egyiptomi belügyminisztérium idegenrendészeti hivatalának Tahrír téren található központját, telefonon előzetesen egyeztessen időpontot az intézménnyel.

A kairói magyar nagykövetség vészhelyzet esetén hívható mobiltelefonszáma (002-0122-6575198) éjjel-nappal elérhető. Kaleta Gábor azt javasolta az utazóknak, hogy indulásuk előtt töltsék ki a konzuli szolgálat honlapján található regisztrációs űrlapot, mert az egy esetleges vészhelyzetben megkönnyítheti a kapcsolattartást és a konzuli védelem biztosítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik