Nagyvilág

Orbán elmegy a magyar vitára

Orbán Viktor (orbán viktor, kovács ferenc, emilio butragueno)
Orbán Viktor (orbán viktor, kovács ferenc, emilio butragueno)

A miniszterelnök a brüsszeli EU-csúcs után Strasbourgba megy.

Orbán Viktor július 2-án Strasbourgban részt vesz azon a vitán, amelyet az Európai Parlamentben tartanak a Magyarországgal kapcsolatos Tavares-jelentésről – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az Európai Parlament állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága (LIBE) múlt szerdán fogadta el az alapjogok magyarországi helyzetét vizsgáló jelentéstervezetet, amelyet a portugál zöldpárti EP-képviselő, Rui Tavares készített.

Ezen a héten csütörtökön és pénteken Brüsszelben az EU-csúcson vesz részt Orbán Viktor. Az Európai Unió állam- és kormányfőinek csütörtökön kezdődő találkozóján a munkanélküliség, különösen a fiatalok munkanélkülisége és a gazdaság hosszú távú finanszírozása a két legfontosabb napirendi pont.

Kínába viszont nem most megy

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívása miatt nem tud a jövő héten Kínába utazni, ezért a magyar miniszterelnök július 3–6. között esedékes hivatalos pekingi látogatásának későbbi időpontra történő halasztását kérték a kínaiaktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik