Nagyvilág

Szennyvízcsatornából mentettek egy újszülöttet

ujszulott(210x140)(2).jpg (újszülött)
ujszulott(210x140)(2).jpg (újszülött)

A kétnapos kisfiút anyja dobta ki a szülés után, mert nem akarta megtartani. 40 órát tölthetett a csatornában.

Az egyik szomszéd volt az, aki kihívta a tűzoltókat, miután hangokat hallott a szennyvízcsatornából a spanyolországi Alicante városában álló társasházban. Először azt hitte, hogy egy macska nyávogását hallotta. Az, hogy egy újszülött van a csatornában, csak akkor derült ki, amikor a tűzoltók elkezdték a mentést – írta a TheLocal.es.

A kétnapos kisfiúra egy csatornafedél alatti aknában bukkantak, ahol a házból kifutó szennyvízcsövek találkoznak – olvasható a Sky News beszámolójában. A gyerek egy műanyag zacskóba volt burkolva, és még rajta volt a köldökzsinór. A 2,1 kilogrammos újszülöttet súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Karján csonttörést szenvedett, és a hatóságok közlése szerint egyéb sérülései is voltak, de azokat már nem részletezték.

A rendőrség a csecsemő megmentése után megtalálta és letartóztatta a gyerek anyját, aki bevallotta, hogy ő szabadult meg a kisfiútól. Elmondása szerint nem akarta a gyereket, de nem volt pénze abortuszra. A nő ellen emberölési kísérlet gyanújával indítottak eljárást.

Egy hónapja Kínában történt hasonló eset. Ott egy szennyvízcsőből kellett kivágni egy újszülöttet, miután beszorult. Az anyja azonban nem megölni akarta gyerekét, hanem a vécén ült, amikor váratlanul megindult a szülés, és a kicsi véletlenül belecsúszott a vécécsészébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik