Nagyvilág

Pancser rabló: nejlonzsákot használt maszknak

brit-rendorseg(960x640)(6).jpg (nagy-britannia, rendőrség, )
brit-rendorseg(960x640)(6).jpg (nagy-britannia, rendőrség, )

Nevetséges. Ez volt a nyomozók véleménye.

Nagy esélyesként indulhat a legostobább brit rabló címéért egy 41 éves férfi, aki úgy gondolta, egy átlátszó nejlonszatyor lesz a legjobb álca egy benzinkút kirablása közben. Jamie Neil arra számított, hogy a fejére húzott zacskó miatt nem lehet majd felismerni, miközben ő tökéletesen látni fog mindent. Nagyot tévedett. Bár látni látott, őt is látni lehetett – írta a Sun.

A férfi még tavaly szeptemberben tért be társával St Austell város egyik benzinkútjára, hogy kirabolják az üzletet. Társa, a húszéves Gareth Tilley pont annyira volt „profi”, mint Neil. Bár álcája – egy, az arcára csavart sál – jobb volt, neki is sikerült nevetségessé tenni magát. Amikor megpróbálta elhitetni a boltossal, hogy a kezében lévő mobiltelefon egy pisztoly, a szerkezet képernyője világítani kezdett, kínosan leleplezve ezzel a rablót.

A benzinkutas ezt látva nem hagyta magát és bekapcsolta a riasztót, majd összeverekedett a bevétel átadását követelő rablópárossal. Neiléknek végül sikerült elmenekülniük szegényes zsákmányukkal, egy üveg töménnyel. Azt akkor még nem tudták, hogy a biztonsági kamera rögzítette a rablási kísérletet, és a felvételeken jól felismerhető volt az átlátszó nejlonzacskó mögött „rejtőző” arc. Neilt két nap múlva fogta el egy szolgálaton kívüli rendőr, aki azonnal felismerte a felvételekről.

Neilt végül két évig tartó börtönbüntetésre ítélte egy helyi bíróság. Társa már tavaly novemberben megkapta szintén kétéves büntetését – írta a Sun.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik