Nagyvilág

Hazaengedték a leszakadt karú magyart

leszakadt karú ember (leszakadt karú ember)
leszakadt karú ember (leszakadt karú ember)

Elhagyhatta a kórházat csütörtökön az a magyar férfi, akinek májusban a burgenlandi Feketevárosban (Purbach) egy gép levágta az egyik alkarját, s aki a baleset után egyedül autózott be a közeli város kórházába.

Az Ausztriában dolgozó 37 éves A. Tibor a baleset után azonnal gépkocsiba ült és a levált végtaggal a csomagtartóban, megmaradt ép karjával vezetve a mintegy húsz kilométerre lévő kismartoni (Eisenstadt) kórházba hajtott. Kismartonból helikopterrel a bécsi központi kórházba (AKH) szállították.

A végtagot sikerült visszavarrni, de 13 nappal később egy veszélyessé vált vérrög miatt a férfi másodszor is elveszítette a karját.A férfi, aki mindvégig nagy lelkierővel viselte a megpróbáltatásokat, az osztrák közszolgálati televízió híradójának nyilatkozva azt mondta: nagyon hálás a gondoskodásért a kórház dolgozóinak és különösen a műtétet végző orvosnak. Ha jól zajlik a rehabilitáció, az év végén művégtagot kaphat A. Tibor.

A férfi be volt jelentve a munkahelyén, ezért ápolási és rehabilitációs költségeit fedezi az osztrák társadalombiztosítás. A kismartoni felügyelőség megállapította, hogy a balesetet okozó rostálógépről hiányzott egy fedőlemez, ezért valószínűleg munkaügyi bírságot szabnak ki a cégre.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik