Károly herceg (Károly herceg)
Nagyvilág

Károly herceg ismét Erdélyben sétál

A brit trón örököse csütörtökön a kora délutáni órákban érkezett különjárattal a marosvásárhelyi repülőtérre. Látogatásának első állomása ezúttal is a székelyföldi Miklósvár, ahol Kálnoky Tibor gróf látja vendégül kastélyában.

Pénteken a Maros megyei Erkedre várják, ahol az egykori művelődési ház épületét tekinti meg. Amint az Erkedet is magába foglaló Héjjasfalva község polgármestere, Mihai Vasile Todoran a Mediafaxnak elmondta, az épületet a herceg egyik rokona vette bérbe és újította fel. Ebben kívánják berendezni a herceg által támogatott, erdélyi programokat lebonyolító alapítvány székházát.

Fotó: AFP/Karen Minasyan

A hírügynökség értesülései szerint Károly herceg felkeresi a Kovászna megyei Zalánpatakon és a Maros megyei Szászfehéregyházán vásárolt birtokait is.

A herceg visszajáró vendég Erdélyben. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik. II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey kastélyban nevelkedett.

Ajánlott videó