Prédikációírás közben nézett gyerekpornót a Disney dolgozója

A floridai férfi a Disney-s állása mellett pásztorként szolgált egy helyi templomban.
Kapcsolódó cikkek

A 49 éves férfi egyik esti műszakja közben használta munkahelyi gépét a húsvétvasárnapi prédikáció megírására a Disney egyik orlandói szállodájában, miközben gyerekpornót nézett és töltött le az internetről – jelentette az Orlando Sentinel. Cedric Eugene Cuthbert csak azzal nem volt tisztában, hogy a Disney megfigyeli a munkahelyi számítógépeit: egy automatikusan működő rendszer minden 3. másodpercben felvételt készít arról, mi látható éppen a monitoron. Így elég egyértelmű bizonyítékokat tudott a cég átadni a rendőrségnek, miután értesítették őket arról, mit csinált munkatársuk.

A Disney egyébként azután kezdte el figyelni a férfi gépét, hogy Cuthbert megpróbált egy olyan oldalra csatlakozni, ami tiltólistán van a cégnél. A pásztor még azzal sem védekezhetett, hogy valaki más lépett be az ő felhasználónevével és jelszavával, mert az adott este egyedül csak ő dolgozott az épületben.

A férfit – aki már hét éve dolgozott a Disneynek – a cég az eset után azonnal elbocsátotta, a rendőrség pedig letartóztatta, és több vádat emeltek ellene pedofil felvételek letöltése miatt.