Nagyvilág

Lift szelt ketté egy nőt

A 24 éves kínai nőre rázáródott a liftajtó, majd megindult az emeletek közt.

A baleset még szerdán történt a kínai Sencsen városában, amikor a gyakornokként dolgozó nővér a harmadik emeleten kilépett a liftből. Az állami China Daily beszámolója szerint az ajtó a nő nyakára csukódott, majd megindult, pedig a biztonsági rendszernek automatikusan ki kellett volna nyitnia az ajtót.

A liftben lévő többi utas hiába próbálta meg kiszabadítani a nőt, nem jártak sikerrel, és a végül a földszintre ereszkedő lift kettészelte a nőt, vérrel borítva be a liftet és a benne lévő utasokat, valamint azt az emeletet, ahol az ajtóba ragadt – közölte egy városi lap. A Want China Times beszámolója szerint a lift először egy emeletet felfelé ment, a beragadt nőt magával vonszolva, majd utána ereszkedett le a földszintre. A nő azonnal életét veszítette a szörnyű balesetben.

Az épület karbantartásával megbízott cég elmondása szerint az épület négy liftjét három nappal korábban ellenőrizték. Az épület tulajdonosa viszont azt mondta, hogy az alig tízéves felvonók rendszeresen meghibásodtak, és a karbantartók nem csináltak semmit. Az esetről videofelvétel készült, de azt nem hozták nyilvánosságra.

Az erről szóló hír az egyik legtöbbet megosztott történet lett a kínai közösségi oldalon, és sok kínai lap is foglalkozott az esettel, ami egy nappal azután történt, hogy egy idős kínai nő halálba zuhant egy hibás mozgólépcsőn egy szupermarketben. Az állami sajtónak nyilatkozó szakértők az esettel kapcsolatban arra figyelmeztettek, hogy több hasonló halálos balesetre kell számítani, mert a felvonók karbantartásával komoly problémák vannak Kínában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik