Nagyvilág

Férfiakat erőszakoló nőktől rettegnek a stoposok

Zimbabwe út (zimbabwe, országút, )
Zimbabwe út (zimbabwe, országút, )

„Spermatolvaj” nők tartják félelemben az egyedül utazó férfiakat Zimbabwéban.

Újra támadnak a „spermatolvaj” nők az afrikai országban! Az elmúlt hónapokban több esetben is a helyi lapokba kerültek olyan férfiak esetei, akiket stoppolás közben szedett fel két nő és egy férfi, majd arra kényszerítették őket, hogy közösüljenek a nőkkel. A nemzetközi sajtóba egy 25 éves katona esete jutott el, akit négy napon át tartottak fogva egy elhagyatott házban, ahol a nők többször is megerőszakolták. De ennél jóval több eset történik. Olyan sok, hogy egy férfiakat védő szervezet az erősebb nemet a nemi erőszaktől védő törvények megalkotását követeli a parlamenttől.

A zimbabwei férfiak először még 2010-ben kezdték el jelenteni a számukra igencsak kínos eseteket, amelyeket természetesen először igencsak kétkedve fogadtak mind a hatóságok, mind a közvélemény. Azonban olyan sok eset történt, hogy mindenkinek el kellett fogadnia az afrikai országban: nők igenis meg tudnak erőszakolni férfiakat.

Nem csak az afrikai vadkutyáktól kell félni a zimbabwei utakon, hanem a vad nőktől is

A módszer minden esetben nagyon hasonló. A stoppoló, egyedül utazó férfiakat a nők – néha egy férfi segítségével – felveszik egy autóval, majd bedrogozzák őket, és a kábult, de a szertől felajzott férfiakkal erőszakosan közösülnek. Mindezt a spermáért. Az áldozatra ugyanis óvszert húznak, majd a spermát összegyűjtik, és magukkal viszik. Azt nem tudni, hogy pontosan miért. Egyes vélemények szerint tradicionális gyógyításra használják fel azt, mások szerint eladják.

Ilyen esetekről leginkább 2011-ben cikkeztek a zimbabwei és afrikai lapok, de tavalyról nem sok ilyen történet jelent meg. Idén azonban újra felbukkantak a zimbabwei utak mentén áldozatukra váró nők. Az elmúlt hetekben már három ilyen esetről számolt be a News Day című zimbabwei lap. Mindhárom esetben két nő és egy férfi volt az elkövető. A legdurvább a cikk elején említett 25 éves katona esete volt, akit négy napig tartottak fogva, mielőtt kidobták volna egy út mentén.

A mostani esetek miatt férfivédő szervezetek a parlamenthez fordultak, hogy alkossanak törvényeket a férfiakat erőszakoló nők ellen. 2011-ben már megpróbálták ezt elérni, de nem jártak sikerrel. Remélik, hogy most majd sikerül rávenniük a képviselőket, hogy módosítsák a családon belüli erőszakról szóló törvényt. Mert az afrikai országban van ilyen törvény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik