Nagyvilág

Egy kép, amitől átértékeli a kígyómarás szót (18+)

A brutális sebet a túlélőműsorairól – és vizeletivásáról és döghúsevéséről - ismert Bear Grylls tette közzé. Nem szép.

Gyorsan, még az elején szögezzük le: a cikk végén szereplő fényképet csak erős gyomrú olvasóink nézzék meg!

A felvételen Bear Grylls egyik műsorának producere, egészen pontosan a férfi lábfeje látható, egy kígyómarás után. Az ember – főleg innen a mérges kígyóktól mentes Budapestről – azt gondolná, a kígyómarás úgy néz ki, mint a vámpírok által ejtett seb: két kis pont, ahol a méregfogak belemélyedtek a húsba, esetleg körülötte megduzzadt, kipirosodott bőr. Hát nem. Sokkal, de sokkal durvább.

A szerencsétlenül járt producer, Steve Rankin a Twitteren azt írta, hogy egy andoki lándzsakígyó volt a tettes. Rankin elmondása szerint a kígyó egy kidőlt fa alatt bújt meg, és akkor marta meg a lábát, amikor átmászott a rönkön. A harapás erejére jellemző, hogy a kígyó a túrabakancson át mélyesztette fogait a producer lábába. Két órába telt, mire a stábtagok egy rögtönzött hordágyon kicipelték a Costa Ricában lévő dzsungelből, és kórházba vitték egy helikopterrel San Joséba. Rankin úgy tartja, a stábtagok nemcsak a lábát mentették meg ezzel, hanem az életét is.

Kapott ellenmérget és antibiotikumot is, de rothadni kezdett a hús, és a Costa Rica-i orvosoknak ki kellett vágniuk egy darabot a lábfejéből, és bőrátültetésre volt szüksége – mondta el Rankin a TMZ-nek. Pár órával e cikk megjelenése előtt pedig azt írta a Twitteren, hogy fertőzésveszély miatt egy specialistához kell mennie.

 

És akkor itt van az a bizonyos kép.

 

Felkészültek?

 

További képek a gyógyuló lábról: a bőrátültetést követően, valamint már igazán gyógyulófélben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik